سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آموزش نصب دوربین تحت شبکه

نصب دوربین های مداربسته تحت شبکه با توجه به تفاوت کلی سیستم مداربسته شبکه با سیستم آنالوگ تا حد زیادی با سیستم های آنالوگ متفاوت است. در این مطلب به صورت گام به گام روش های نصب دوربین های مداربسته تحت شبکه را بررسی می کنیم. 

پیش از مطالعه این مطلب در صورت نیاز به اطلاعات اولیه مطالب زیر را بخوانید:

سیستم مداربسته شبکه چیست؟

دوربین مداربسته شبکه چیست؟

تجهیزات لازم برای سیستم مداربسته تحت شبکه چیست؟

دستگاه NVR چیست؟

اطلاعات پیش از نصب

پیش از نصب و در زمان انتخاب دوربین های مداربسته و تجیهزات باید به برخی نکات توجه کنید که در اینجا به مهمترین آنها اشاره می کنیم. 

دو عامل مهم باید پیش از طراحی سیستم مداربسته باید مد نظر قرار داده شود. اولین مورد انتخاب نوع تغذیه دوربین های مداربسته است. شما در این انتخاب دو گزینه متفاوت دارید:

تغذیه دوربین ها به صورت POE: در این حالت دوربین ها از طریق کابل شبکه تغذیه می شوند. (برای اطلاعات دقیق مقاله دوربین مداربسته POE را مطالعه کنید)

تغذیه دوربین ها به صورت مستقل: در این حالت شما از منبع تغذیه مجزا و کابل برق برای تغذیه دوربین ها استفاده می کنید.

انتخاب مهم دوم در رابطه با نحوه ضبط و نوع دستگاه سرور انتخاب شده برای سیستم مداربسته است. شما در این انتخاب با چندین گزینه مواجه هستید، هر یک از این روش ها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند (برای اطلاعات بیشتر مطلب مقایسه NVR و سرور در سیستم مداربسته شبکه را بخوانید) که به برخی از آنها اشاره می کنیم: 

در حالت اول که ساده ترین و بی دردسر ترین روش نصب سیستم مداربسته شبکه است شما تمامی دوربین ها را از طریق سوئیچ (در صورت POE بودن NVR به سوئیچ نیازی نخواهد بود) به NVR متصل کرده و در هارد نصب شده در NVR ضبط می کنید. تصاویر نیز با اتصال یک نمایشگر به دستگاه NVR قابل مشاهده است. این حالت نزدیک ترین روش نصب دوربین های شبکه به دوربین های آنالوگ است.

آموزش-نصب-دوربین-مداربسته-شبکه-03,,آموزش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه

استفاده از NVR به عنوان ضبط کننده و پخش کننده

 

حالت دوم نیز تا حد زیادی مشابه روش اول است با این تفاوت که در این حالت نیاز به مشاهده دوربین ها از طریق شبکه نیز وجود دارد. در این حالت با اتصال یک یا چند کامپیوتر به شبکه و نصب نرم افزار Client بر روی دستگاه ها شما قادر به مشاهده تصاویر دوربین ها در آنها خواهید بود.

آموزش-نصب-دوربین-مداربسته-شبکه-02,,آموزش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه

استفاده از NVR به عنوان ضبط کننده و رایانه به عنوان پخش کننده

 

حالت سوم استفاده از یک کامپیوتر یا سرور برای ضبط و پخش دوربین هاست. سرور وظیفه ضبط و پخش تصاویر دوربین ها را بر عهده خواهد داشت. البته در این حالت نیز شما می توانید از کامپیوتر های دیگر شبکه برای دیدن یا ضبط تصویر استفاده کنید.

آموزش نصب دوربین مداربسته شبکه ,,آموزش نصب دوربین مداربسته شبکه

استفاده از سرور یا رایانه به عنوان ضبط کننده و پخش کننده

 

حالت چهارم اتصال مستقیم یک دوربین شبکه به کامپیوتر یا مودم است. این حالت تنها در صورتی که نیاز به یک دوربین در شبکه داشته باشیم قابل انجام است.

تجهیزات مورد نیاز

دوربین مداربسته تحت شبکه: دوربین مداربسته شبکه یک تجهیز تحت شبکه است که تصاویر را دریافت کرده و وارد شبکه می کند.

سوئیچ شبکه: در سطح اولیه بیشتر نقش یک انشعاب را در سیستم مداربسته شبکه دارد. در صورتی که نوع سوئیچ POE باشد تغذیه دوربین ها را نیز انجام خواهد داد.

دستگاه NVR یا سرور: دستگاه NVR یا سرور وظیفه ضبط و پردازش تصاویر در سیستم مداربسته را برعهده دارد.

هارد دیسک: هارد دیسک در NVR یا سرور نصب می شود و محل ضبط تصاویر و اطلاعات سیستم مداربسته است.

کابل شبکه: کابل شبکه وظیفه متصل کردن اجزای مختلف سیستم مداربسته شبکه را برعهده دارد. در صورت POE بودن سوئیچ یا NVR، کابل شبکه وظیفه انتقال برق تا دوربین ها را نیز برعهده دارد.

کابل برق (در صورت POE نبودن): در صورت POE نبودن سوئیچ ها یا NVR، از کابل برق برای انتقال برق تا دوربین ها استفاده می شود.

منبع تغذیه (در صورت POE نبودن): در صورت POE نبودن سوئیچ ها یا NVR، از منبع تغذیه برای ایجاد ولتاژ مناسب دوربین ها استفاده می شود.

تجهیزات نصب: تجهیزات نصب دوربین مداربسته شامل تمامی ادوات مورد نیاز کابل کشی و نصب تجهیزات مانند داکت، لوله، فلکسی، پایه و ... می شود.

مراحل نصب

آموزش نصب دوربین تحت شبکه به NVR

نصب دروبین تحت شبکه به NVR کار بسیار ساده ای است. بیشتر NVR های امروزی Plug and play هستند و با وصل کردن دوربین به آنها شما میتوانید تصاویر را به سادگی ببینید. مراحل گام به گام نصب دوربین مداربسته شبکه به NVR را در مطلب آموزش نصب دستگاه NVR بخوانید. 

آموزش نصب دوربین تحت شبکه به کامپیوتر

برای نصب دوربین مداربسته به کامپیوتر روش های متفاوتی با توجه به انواع برندهای دوربین مداربسته وجود دارد. سعی میکنیم در اینجا روش کلی نصب این دوربین ها را آموزش دهیم.

(در صورت POE نبودن سوئیچ) دوربین ها را به منبع تغذیه متصل کنید.

دوربین را از طریق کابل شبکه به سوئیچ متصل کرده و سوئیچ را به کامپیوتر متصل کنید.

نرم افزار IP Finder یا نرم افزار مشابه برای پیدا کردن دوربین ها را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید. (در صورتی که این نرم افزار بر روی CD دوربین ها نبود میتوانید از این وبسایت ها این نرم افزار را دانلود کنید [1][2])

با استفاده از نرم افزار IP Finder شما میتوانید آدرس IP دوربین خود را مشاهده کنید.

آدرس IP تمامی دوربین ها را به رنج آدرس موجود در شبکه تغییر دهید.

نرم افزار CMS یا PCNVR مرتبط با دوربین ها را بر روی کامپیوتر نصب کنید.


دستگاه ضبط کننده nvr

انتخاب دستگاه NVR مناسب با توجه به عدم اشنایی زیاد با سیستم های شبکه تا حد زیادی از انتخاب DVR پیچیده تر است. در این مطلب سعی شده به جزئیات مهم انتخاب این دستگاه اشاره شود.

برند دستگاه

انتخاب برند مناسب برای NVR به مراتب مهمتر از DVR است. از انجایی که سیستم نرم افزاری NVR از اهمیت بالایی برخوردار است انتخاب برند بسیار حساس است. در رابطه با برندهای معتبر و نقاط قوت و ضعف هر یک میتوانید در این مقاله اطلاعاتی به دست اوردید.

پروتکل انتقال

در سیستم های شبکه، اطلاعات با زبانی خاص صورت می گیرد که به آن پروتکل انتقال اطلاعات می گویند. در گذشته  هر یک از برندهای تولید کننده دوربین های شبکه پروتکل مختص خود را داشت. اما امروزه یک پروتوکل مشترک بین تجهیزات مداربسته به نام ONVIF وجود دارد. تمامی تجهیزات مداربسته ای که پروتکل Onvif را پشتیبانی کنند را میتوان به صورت مشترک در یک سیستم مداربسته شبکه استفاده کرد.

پس توجه داشته باشید، تنها در صورتی می توانید NVR، Video Server و دوربین های شبکه را در یک سیستم وصل کنید که یا هم برند باشند و یا همه Onvif را پشتیانی کنند.

تعداد کانال

تعداد کانال های دستگاه NVR نیز مانند DVR محدود است.  دوربین مدار بسته در دستگاه های NVR  معمولا با تعداد 4، 8، 16، 32 و 64 کانال ساخته می شوند. توجه داشته باشید ممکن است تعداد ورودی های مجزای روی دستگاه از تعداد کانالهای مجاز آن کمتر باشد. برای مثال دستگاه 8 کانال شما تنها 4 پورت ورودی داشته باشد. در این صورت می توانید از یک سوئیچ 5 پورت در کنار دستگاه استفاده کنید و آن را به یکی از پورتهای دستگاه متصل کنید.

پهنای باند ورودی و خروجی

هر دستگاه NVR امکان دریافت و پردازش مقدار محدودی از پهنای باند را دارد. با توجه به مقدار پهنای باند دوربین ها باید از دستگاه با پهنای باند مناسب برای سیستم مداربسته خود استفاده کنید. پهنای باند خروجی دستگاه نیز به شما نشان می دهد که چند فرد متفاوت می توانند به صورت هم زمان تصاویر دستگاه را در شبکه ببینند.

POE بودن

معمولا NVRها با هر تعداد کانال، در دو نوع  دوربین مدار بسته POE و غیر POE عرضه می شوند. در صورتی که می خواهید سیستم شبکه خود را به صورت POE طراحی کنید انتخاب NVR باید طوری صورت گیرد که دستگاه شما به تعداد دوربین های متصل شده خروجی POE داشته باشد. در صورتی که تعداد کانالی خروجی مجزا از تعداد کانالهای دستگاه کمتر بود (برای مثال دستگاه 8 کانال بود ولی چهار خروجی POE داشت) باید از یک سوئیچ POE در کنار دستگاه NVR استفاده کرده و سوئیچ را به NVR متصل کرد.

تعداد هاردهای قابل پشتیبانی

تعداد هاردهای قابل پشتیبانی هر دستگاه معمولا مقداری ثابت است. اما گاهی ممکن است دستگاهی از دستگاه های مشابه تعداد بیشتری هارد را پشتیبانی کند. در صورتی که نیاز به ضبط بیشتر داشته باشید این خصوصیت اهمیت زیادی پیدا می کند.

در صورت نیاز به زمان ضبط بسیار بالا از دستگاه های با پورت E-SATA استفاده کنید.