سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دوربین مداربسته بولت چیست؟

اصطلاح بولت (Bullet) به معنای گلوله یا لوله است. دوربین های بولت دوربین هایی با بدنه معمولا استوانه ای شکل و عموما فلزی هستند. 

کاربرد دوربین های بولت

دوربین های بولت معمولا کاربردی بیرونی دارند. با توجه به ضد آب بودن بدنه (IP66 بودن) این دوربین ها و شکل خاصشان این دوربین های برای محیطهای بیرونی یا شرایط سخت آب و هوایی مناسب هستند. 

این دوربین ها در کیفیت های متفاوتی به صورت شبکه و آنالوگ ساخته می شوند و از نظر کیفیت تصویر محدودیتی ندارند. توجه داشته باشید که ضد آب بودن دوربین بولت به معنای امکان غوطه ور کردن آن در آب نیست. (برای اطلاعات بیشتر به مقاله IP66 مراجعه کنید.)

دید در شب دوربین های بولت

دوربین های بولت عموما دارای دید در شب IR هستند. ای دوربین های معمولا دید در شبی با برد نسبتا بالا دارند. برد دید در شب این دوربین ها به تعداد و نوع LEDهای تعبیه شده بر روی دوربین وابسته است. توجه داشته باشید که برد دید در شب نوشته شده در کاتالوگ دوربین ها به بالاترین برد پرتاب نور دوربین اشاره دارد و الزاما مشخص کننده برد مفید دید در شب دوربین نیست.

زاویه دید دوربین بولت

دوربین های بولت از نظر نوع لنز به دو دسته لنز ثابت (Fixed lens) و لنز وریفوکال (Varifocal Lens) تقسیم می شوند. دوربین های بولت با لنز ثابت معمولا با لنز 3.6(~70 درجه)، 6(50 درجه) یا 12(25 درجه) میلیمتر ساخته می شوند و دوربین های بولت وریفوکال معمولا لنز 3-9(~35 تا 80 درجه) میلیمتر یا 2.8-12 (~25 تا 85 درجه) میلیمتر دارند. 

تفاوت دوربین مداربسته دام و بولت

هر دو این دوربین ها استفاده گسترده ای در سیستم های مدار بسته دارند. تفاوت اصلی این دوربین های مدار بسته با یکدیگر در شکل ظاهری آنهاست. همچنین دوربین های بولت قابلیت نصب بر روی دیوار را دارند در حالیکه دوربین های دام بیشتر بر روی سقف نصب می گردند. 


سنسور CCD چیست؟

اصطلاح Charged Coupled Device) CCD) در واقع به چیپ یا حسگر تصویر دوربین مداربسته اشاره می کند. حسگرهای CCD در اندازه های مختلفی ساخته میشوند که معمولا با اینچ نمایش داده می شود. 

عوامل مختلفی برای طبقه بندی انواع CCD مد نظر قرار میگیرد. برخی از مهمترین این عوامل را زیر بررسی می کنیم: 

تفکیک پذیری: تفکیک پذیری یا رزولوشن یکی از اصلی ترین خصوصیات یک CCD است. این تفکیک پذیری در دوربین های آنالوگ با تیوی لاین نشان داده می شود. برای مطمئن شدن از تیوی لاین یک CCD میتوان از روی کاتالوگ ICهای روی چیپ تفکیک پذیری قابل پشتیبانی آنها را پیدا کرد.

اندازه: اندازه سنسور CCD دومین خصوصیت با اهمیت آن است. در دوربین های مداربسته رایج ترین اندازه CCD "1/3 (یک سوم اینچ) است. باید بدانید که CCDها در اندازه های دیگر نیز مانند ½” ¼” و ... تولید می شوند. در زمان انتخاب لنز دوربین حتما به اندازه CCD آنها توجه داشته باشید.

تولید کننده: بزرگترین تولید کننده CCD های دوربین های موجود در ایران شرکت Sony و Sharp است. گذشته از این دو شرکت برخی شرکت های بزرگ تولید کننده دوربین مداربسته خود اقدام به طراحی وتولید CCD ها خود می کنند.

سری و نوع: هر شرکت تولید کننده CCD، CCDهای خود را در چند طبقه قرار می دهد. برای مثال سونی CCDهای خود را در سری مختلف مانند Super HAD، Effio و ... طبقه بندی می کند. هر یک از این سری ها دارای خصوصیات خاصی نسبت به دیگری هستند.

 

لیست زیر لیستی است از بزرگترین تولید کنندگان چیپ های CCD در جهان. در زمینه دوربین های مداربسته در ایران تنها تعداد محدودی از این تولید کنندگان مانند Sony، Sharp و Samsung شهرت دارند. 

Agilent

Canesta

Canon

Caeleste

CMOSIS

Dalsa

Eastman Kodak

ESS Technology

Fujifilm

MagnaChip

Matsushita

MAZeT GmbH

Mitsubishi

Nikon

OmniVision Technologies

PixArt Imaging

Pixim

Samsung

Sharp

Sony

STMicroelectronics

Toshiba

TowerJazz

Town Line Technologies

TransChip

Trusight

Trusense imaging


مجوز نصب دوربین مداربسته

"آیا نصب دوربین مداربسته جرم است" این سوالی است که بسیاری از مشتریان دوربین مداربسته مطرح می کنند. در این مطلب بیشتر در رابطه با منع قانونی نصب دوربین مداربسته صحبت خواهیم کرد. نصب دوربین مداربسته به صورت کلی نه تنها به وسیله مراجع قانونی تقبیح نخواهد شد بلکه مورد استقبال نیز قرار می گیرد. با توجه به بازدارندگی شدید نصب دوربین مداربسته، تنها در شرایط خاص استفاده از دوربین مداربسته ممنوع شده است.

محل های متفاوت نصب دوربین مداربسته از نظر قانونی

نصب دوربین مداربسته در محیط عمومی: در رابطه با نصب دوربین مداربسته در محیط های عمومی در حال حاضر هیچ گونه منع قانونی وجود ندارد. منع قانونی این مکان ها تنها در صورتی به وجود می آید که این محیط در اطراف مکان های حساس مانند پادگان ها، پایگاه های هوایی و ... باشد.

نصب دوربین مداربسته در محیط مشاعات: در رابطه با مجوز نصب دوربین مداربسته در مشاعات مانند حیاط ساختمان، پارکینگ، راه پله و غیره ... نیاز به تائید کتبی از اعضای مجمع ساختمان خواهد بود. در صورت تائید مجمع بر نصب دوربین مداربسته این نظر بر نظر منفرد ساکنین ارجعیت خواهد داشت. در صورت وجود مشکل در مسیر دریافت تائید مجمع اعضای ساختمان می توانند از طریق دریافت مجوز کتبی اقدام به نصب دوربین در محیط های مشاعات کنند.

نصب دوربین مداربسته در محیط های خصوصی: به صورت کلی نصب دوربین مداربسته در محیطهای خصوصی دارای بیشترین حساسیت است. محیطهای خصوصی شامل محیطهایی خواهد شد که به حریم شخصی افراد مربوط خواهد شد (محیط داخلی منزل، اتاق خواب افراد، اتاق رخت کن و ...). نصب دوربین مداربسته در محیطهای خصوصی تنها با داشتن مجوز رسمی امکان پذیر خواهد بود.

نصب دوربین مداربسته مخفی: نصب دوربین مداربسته مخفی به هر نحو (در محیطهای مشاع یا خصوصی) نیازمند مجوز است. در صورت شکایت به واسطه نصب دوربین مخفی حتی در منزل خود فرد، این موضوع می تواند به پرداخت جریمه سنگین یا تعقیب قضایی منجر شود.

چطور برای دریافت مجوز نصب دوربین مخفی یا دوربین در محیطهای شخصی اقدام کنیم؟

برای دریافت مجوز جهت نصب دوربین مداربسته در محیطهای غیر مجاز، پس از ارائه شکایت به واسطه تخریب، تهدید یا خطرات امنیتی و با مطرح کردن ضرورت نصب دوربین مداربسته به نیروی انتظامی یا مراجع قضایی میتوانید در رابطه با دریافت مجوز نصب دوربین مداربسته در محل اقدام فرمائید. 


قیمت دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته در ابتدای ورود به بازار جهانی قیمت های بالایی داشتند. استفاده از دوربین های مدار بسته ابتدا در مراکز مهم امنیتی همانند موزه ها، بانک ها، فرودگاه ها و … رایج بود. اما با پیشرفت تکنولوژی و ارزان شدن قیمت این محصولات امروزه استفاده از دوربین های مداربسته در ساختمان های مسکونی نیز رایج شده است.

1.9 مطالب مرتبط:

هفت عامل موثر بر قیمت دوربین مداربسته

 امروزه دوربین های مدار بسته با قیمت های متفاوتی در بازار عرضه می گردند. اما چه عواملی باعث اختلاف قیمت در دوربین های مداربسته می باشد؟ در زیر به برخی از این عوامل اشاره می ‌کنیم :

 

1. برند دوربین مدار بسته

 در هنگام خرید دوربین مداربسته اولین موضوع مورد توجه مشتری در انتخاب، نوع برند دوربین می باشد. دوربین های مدار بسته با برند های امریکایی ،اروپایی ، ژاپنی با قیمت گران و برند های تایوانی و چینی  با قیمت مناسب و یا ارزان در بازار ایران موجود میباشند. البته لزوماً برندی که از  قیمت گران تری برخوردار است برابر با کیفیت بهتر و خرید مناسب تر نمی باشد. برای اینکه تفاوت قیمت در برند های مختلف را متوجه شوید می توانید نمودار زیر را مشاهده نمایید.

2. تکنولوژی دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته به سه طیف آنالوگ ، آنالوگ HD و تحت شبکه یا IP تقسیم می شوند. به زبان ساده می توان آنها را به صورت زیر دسته بندی نمود:

 

دوربین های تحت شبکه یا IP: گران قیمت تر، دارایی کارایی پیچیده‌ تر و کیفیت بالاتری هستند.

دوربین های آنالوگ: ارزان قیمت تر، دارای کارایی ساده تر و کیفیت ضعیف هستند.

دوربین های آنالوگ HD: ارزان قیمت تر، دارای کارایی ساده تر و کیفیت قابل قبول هستند.

در نمودار زیر می توانید میانگین قیمتی یک پروژه نصب دوربین مدار بسته را در شرایط یکسان از نظر تعداد دوربین ها، متراژ کابل کشی، نوع مکان، مساحت مورد نظر و … با استفاده از سه تکنولوژی ذکر شده مشاهده نمایید.

3. کیفیت تصویر دوربین مداربسته

دوربین های مدار بسته در حال حاضر با کیفیت ‌های 1، 2، 3، 4 و 5 مگاپیکسل در بازار عرضه می گردند. پیش از خرید به این مسئله توجه نمائید که کیفیت بیش از اندازه لزوماً خوب نیست زیرا هر چه کیفیت تصاویر بالاتر باشد حجم تصاویر نیز افزایش می یابد. در نتیجه برای ارسال و دریافت تصاویر در سطح اینترنت نیازمند پهنای باند بیشتری خواهید بود که عملا منجر به افزایش هزینه ها می گردد. همچنین مجبور خواهید بود تا فضای ذخیره سازی خود را  مناسب با کیفیت بالای دوربین ارتقا بخشیده و حافظه های (هارد – HDD ) بیشتر و یا با ظرفیت ذخیره سازی بیشتری برای دستگاه ضبط NVR یا DVR خود خریداری کنید. باید 

4. بدنه دوربین مداربسته

دوربین های مدار بسته در انواع کیس ها و جنس بدنه تولید می شوند و از نظر شکل ظاهری با یکدیگر تفاوت هایی دارند. در نتیجه کاربرد های متفاوتی نیز دارند. این دوربین ها شامل دوربین های دام، بولت، باکس، اسپید دام، مینیاتوری، فیش آی و… می باشند. همچنین نوع جنس بدنه نیز می تواند از انواع مختلفی از قبیل فلزی، پلاستیکی و … و یا بدنه های خاص همانند دوربین های ضد انفجار یا ضدآب باشد، که طبیعتا در قیمت تمام شده دوربین تاثیر گذارند. شما می توانید با توجه به کاربری و نوع فضای مورد نظر از هر یک از انواع دوربین های مدار بسته استفاده نمایید برای مثال اگر مکان مورد نظرتان اتاق های داخلی و یا مکان های سرپوشیده هستند بهتر است از دوربین های سقفی یا دام استفاده نمایید و برای فضای های بیرونی از دوربین های بولت یا دیواری استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در باره انواع دوربین ها می توانید به مقاله انواع دوربین مداربسته مراجعه فرمایید. به خاطر داشته باشید جنس و نوع کیس دوربین تاثیری در کیفیت دوربین ندارند.

 

5. لنز دوربین مدار بسته

لنز دوربین های مداربسته از عوامل تأثیرگذار در قیمت دوربین می باشد لنز های دوربین مدار بسته در 3 طیف زیر ارائه می‌شوند:

 

لنز ثابت: در دوربین هایی با لنز ثابت امکان تغییر فاصله کانونی و زوم وجود ندارد. و تنها امکان تنظیم فوکوس دارند. هرچه لنز مورد نظر فاصله کانونی کمتری داشته باشد تصویر وایددتری ( گسترده تری) را برایتان فرآهم می کند.

لنز وریفوکال(متغیر): دوربین هایی که دارای لنز از نوع وریفوکال هستند امکان تغییر در فاصله کانونی یا زوم در بازه ای مشخص در آنها میسر است. باید به این نکته توجه نمایید که بسیاری از افراد گمان می کنند که امکان تغییر فاصله کانونی در از راه دور برایشان میسر است و این تصور غلطی است .لازم است بدانید که تنظیم لنز های وریفوکال به صورت دستی است و هر بار باید در محل نصب دوربین انجام شود.

وریفوکال موتوردار: لنز های وریفوکال موتوردار در واقع همان لنز های وریفوکال هستند. با این تفاوت که در این نوع لنز ها تغییر فاصله کانونی(زوم اپتیکال) توسط یک موتور کوچک تعبیه شده در دوربین انجام می گیرد. لذا امکان تغییر فاصله کانونی از راه دور و از طریق دستگاه DVR و یا NVR امکان پذیر است. از لنز های وریفوکال موتوردار اغلب در دوبین های مداربسته اسپید دام استفاده می شود

6. قابلیت WDR

مکانیزمی در دوربین های مدار بسته می باشد که کنتراست نور را برای دوربین در شرایط سخت تنظیم نموده و امکان تصویر برداری با کیفیت را فرآهم می کند. دوربین هایی که دارای این قابلیت هستند بسیار مناسب برای محیط هایی هستند که اختلاف سطوح نور در آنها بالا است مانند ابتدای درب های ورودی و یا مکان هایی که نور مستقیما به لنز دوربین می تابد. البته قابلیت دیگری که در کاتالوگ یک دوربین ممکن است مشاهده نمایید DWDR است که صرفا یک قابلیت دیجیتالی و نه سخت افزاری برای دوربین می باشد و بهره وری چندانی ندارد. دوربین های با قابلیت DWDR از نظر قیمت و کارایی تفاوتی با دوربین های دیگر ندارند. قابلیت WDR سخت افزاری معمولا بین 100 تا 200 هزار تومان به قیمت یک دوربین می افزاید.

 

7. دید در شب دوربین مدار بسته

امروزه تمامی دوربین های مدار بسته با قابلیت دید در شب به بازار عرضه می شوند. و دارا بودن مزیت دید در شب عاملی مهم در قیمت دوربین نمی باشد. اما مواردی همچون برد دید در شب دوربین مدار بسته و یا مواردی همچون دید در شب رنگی و یا اسمارت در قیمت تمام شده دوربین مدار بسته موثر است.

 

8. سایر موارد

البته موارد دیگری نیز در قیمت دوربین تاثیر گذار می باشد که به تنهایی تاثیر بسزایی در قیمت دوربین ندارند. اما مجموع آنها می تواند در افزایش یا کاهش قیمت تاثیر گذار باشد. برخی از این عوامل عبارتند از :

 

ساپورت رم  اس دی

میکروفن

BLC

HLC

و…


پورت POE چیست؟

اصطلاح دوربین مداربسته POE در رابطه با دوربین های مداربسته شبکه به کار می رود. در این مطلب بیشتر با این اصطلاح و موضوعات مرتبط با آن آشنا می شویم. 

POE به چه معناست؟

اصطلاح POE مخفف سه واژه Power Over Ethernet به معنای تغذیه از شبکه است. تجهیزاتی که دارای قابلیت POE هستند امکان تغذیه از طریق شبکه را دارند و برق مصرفی آنها از طریق همان کابلی که آنها را به شبکه متصل می کند تامین خواهد شد. 

دوربین مداربسته POE چیست؟

همانطور که تعریف بالا نشان داد دوربین مدار بسته POE نوعی از دوربین مداربسته است که می توان آن را به وسیله کابل شبکه تغذیه کرد. 

آیا دوربین های POE تنها از طریق شبکه تغذیه می شوند؟

معمولا نه. دوربین های POE معمولا امکان تغذیه از دو طریق مستقیم و POE را به صورت همزمان دارند و شما میتوانید در صورت نیاز تغذیه دوربین را از طریق سیم برق هم انجام دهید. 

برای تغذیه دوربین ها به صورت POE به چه تجهیزاتی نیاز خواهد بود؟

برای تغذیه دوربین ها به صورت POE شما باید از یکی از سه وسیله زیر استفاده کنید: 

POE-injector,منبع تغذیه POE,منبع تغذیه POE

منبع تغذیه POE

NVR POE: دستگاه NVR شما می تواند دارای خروجی های POE باشد. در این صورت کار شما برای نصب دوربین ها به مراتب ساده تر خواهد شد. کافیست کابل شبکه هر دوربین را به طور مستقیم به پورت POE دستگاه NVR متصل کنید. این کار تنها در صورتی ممکن است که شما برای هر دوربین یک کابل مجزا استفاده کنید. در صورتی که بخواهید کابلها را در طول مسیر به سوئیچ وصل کرده و مجموع آن را به NVR متصل کنید باید از سوییچ POE استفاده کنید.

سوئیچ شبکه POE: در صورتی که از سوئیچ برای اتصال دوربین ها استفاده می کنید و می خواهید دوربین ها به صورت POE تغذیه شوند تمامی سوئیچ هایی که به طور مستقیم به دوربین ها وصل شده اند باید از نوع POE باشند.

منبع تغذیه POE: نام دیگر آن POE Injector است. منبع تغذیه POE یک وسیله الکترونیکی است که عملکردی بسیار ساده دارد. کابل شبکه به ورودی این وسیله متصل شده و در خروجی به صورت POE در خواهد آمد. استفاده از این وسیله در شرایط خاص می تواند به هزینه های شما را به شدت کاهش دهد.

در هنگام طراحی شبکه POE باید به چه نکاتی توجه کرد؟

نکات زیادی وجود دارد که در هنگام طراحی سیستم POE باید به آن توجه کنید، در ادامه به برخی از این نکات اشاره می کنیم:

گرچه طول کابل های شبکه CAT6 دارای محدودیت 100متری است اما در صورت POE بودن سیستم ممکن است نتوانید تا این متراژ تغذیه را انجام دهید. در صورت طولانی بودن کابلها و نیاز به تغذیه POE حتما با متخصصین این زمینه مشورت کنید.

سوئیچ ها و منابع تغذیه POE دارای یک توان مجاز خروجی هستند. این توان معمولا برای تغذیه یک دوربین مداربسته کافی است اما نمیتوانید از آن برای تغذیه تجهیزات پر مصرف استفاده کنید. در صورتی که میخواهید نوع خاصی از دوربین را استفاده کنید که توان مصرفی آن بالاست حتما از سوئیچ POE یا منبع تغذیه با توان مناسب استفاده کنید.

در صورت استفاده از NVR POE باید هر دوربین را به صورت مستقیم به NVR متصل کنید. معمولا پورت های POE تنها برای نصب یک دوربین ساخته شده اند و نمی توانید سوئیچی به آنها متصل کنید. سوئیچ شبکه را باید به پورت شبکه مجزای دستگاه متصل کنید.

در صورتیکه دوربین ها را به صورت POE تغذیه می کنید سعی کنید از کابل شبکه ای با کیفیت بالاتر استفاده کنید تا افت ولتاژ شما در طول مسیر کمتر شود.

دستگاه-NVR-POE,دوربین مداربسته POE,نحوه اتصال دوربین های شبکه به NVR POE

نحوه اتصال دوربین های شبکه به NVR POE

نقاط ضعف تغذیه POE

تغذیه POE دستگاه ها دارای یک عیب بزرگ است. هزینه تجهیزات POE به مراتب بالاتر از تجهیزات عادی مداربسته است. این نقطه ضعف باعث می شود استفاده از سیستم های POE تا حد زیادی محدود شود. 

عیب دیگر سیستم های POE محدودیت توان خروجی آنهاست. تجیهزات POE معمولا توان خروجی کمتر از 25وات دارند. 

در مقابل استفاده از سیستم تغذیه POE میتواند پیچیدگی ها و زمان مورد نیاز برای اجرای سیستم مداربسته را شدت کاهش داده و ایمنی سیستم را افزایش دهد.